سختی گیری رزینی چیست؟و عملکرد و کارایی آن به چه صورت خواهد بود؟
سختی گیرهای رزینی یکی از مهم ترین و اساسی ترین نوع رسوب گیر موجود در بازار می باشند.این نوع از سختی گیری ها می توانند یون های کلسیم و منیزیم موجود درآب را حذف وآب را رسوب زدایی کنند به این دلیل است که به سختی گیررزینی تبادل یونی می گویند.سختی گیرها سختی آب را به آب نرم تبدیل می کنند ولی این را بدانید که زمانی می توانیم از سختی آب و نرمی آن جلوگیری کنیم که اجازه ندهیم آب معدنی موجود در آب بصورت ته نشین شده باشد این کار توسط سختی گیرهای رزینی انجام می شود.سختی گیرهای رزینی مواد معدنی حاصل شده از رسوب زدایی آب راجمع آوری می کنند تا در زمان مشخصی آن ها را به فاضلاب انتقال دهند.در ادامه مطلب آنچه را که باید در مورد سختی گیرهای رزینی بدانید را توضیح خواهیم داد پس با گروه مهندسین شرکت مخزن شوفاژ همراه باشید تا پاسخ سوالات خود را پیدا کنید و بتوانید به هدف خود که انتخاب مناسب سختی گیرها می باشد برسید.
سختی گیرهای رزینی چیست؟
سختی گیری های رزینی را رزین تبادل یونی می گویند در مطالب قبلی توضیحاتی را در این باره دادیم ولی در این مطلب می خواهیم توضیحات خود را کامل کنیم.چرا به سختی گیری ها رزین تبادل یونی می گویند؟به این دلیل است که سختی گیرها یون هایی مانند کلسیم ومنیزیم را از آب حذف و آب را تصفیه می کنند دقت داشته باشید که وجود این یون ها در آب باعث سختی آب می شوند ولی با استفاده از سختی گیر های رزینی آب سخت به نرم تبدیل می شود.سختی گیرهای رزینی یکی از پرکاربردترین و مهم ترین دستگاه برای کاهش سختی آب می باشد که این کار را با تعویض ها یون ها مانند کلسیم و منیزیم را با سدیم نمک طعام انجام می دهد جدا کردن کلسیم و منیزیم باعث تبدیل آب سخت به نرم می شود.
سختی آب:
سختی آب در مطالب مربوط به سختی گیرهای رزینی توضیحاتی در مورد اینکه سختی آب منظور از املاح موجود در آب مانند یون های کلسیم و منیزیم می باشد که با استفاده از دستگاه سختی گیری رزینی این مشکل حل شده است زیرا می تواند این یون ها را حذف و رسوب زدایی کند ولی بدانید که یون های نام برده شده کلسیم و منیزیم به دلیل حجم بسیار کم می توان وجود آن ها را در آب نادیده بگیریم.پس زمانی که نامی از سختی آب شد یعنی وجود یون کلسیم و منیزیم می باشد.
انواع سختی آب:
1.سختی موقت یا سختی کربنات
2.سختی دائم یا غیر کربنات
3.حد مجاز املاح آب
سختی موقت:
وجود این سختی ها در آب همانطور که از نامش مشخص می باشد بصورت موقتی و با جوشاندن آب مشکل برطرف می شود.سختی کربنات ها یا همون سختی موقت آب به دلیل کربنات ها بیکربنات های یون کلسیم و منیزیم موجود در آب می باشد که باعث ایجاد رسوب می شود مانند رسوب هایی که در کتری آب یا سماور ها است که باحرارت و جوشاندن می توان رسوب زدایی کرد.
سختی دائم:
سختی دائم یا غیر کربناتی بر اثر یون های سولفات و کلرور موجود در آب است که باعث رسوب و سختی آب می شوند و تفاوت این نوع سختی آب که بصورت دائم صورت می گیرد همانطور که از نامش مشخص است دائمی وبا حرارت و جوشاندن از بین نمی رود. راه حل این کار و حذف یون ها آب استفاده از مواد شیمیایی می باشد.
حد مجازاستفاده از املاح آب:
املاح های موجود در آب اگر بیشتر از حد مجاز خود باشند باعث ایجاد حالت هایی در آب مانند استفاده بیش از حد کلرورهای سدیم موجود در آب باعث ایجاد طعم و بوی نامناسب آب و دیگر غیرقابل استفاده برای نوشیدنی و آب شور می شود و دیگر یونی که باعث کف در دیگ های تولید آب می شود یون سولفات سدیم است.
دقت داشته باشید که برای از بین بردن انواع سختی های موجود در آب می توانیم از دستگاه تصفیه سختی گیر رزینی استفاده کنیم.
بالا بودن سختی آب می تواند چه مشکلی داشته باشد؟
گفتیم که منظور از سختی آب همان یون های کلسیم و منیزیم می باشد که اگر بیش از حد مجاز در آب وجود داشته باشند برای مصارف خانگی و صنعتی مناسب نمی باشند.
مشکلات که با وجود بالا بودن بیش از حد مجاز سختی آب ممکن است پیش بیاد این است که باعث ایجاد رسوب در لوله های اتصال و چیلر ها و دیگ های بخارو..می شود که عملکرد آن ها را پایین می آورد و باعث مسدودی شیرآلات و لوله ها و اینکه بازدهی را پایین و باعث افزایش مصرف سوخت می شوند.انواع سختی گیر گروه شرکت مخزن شوفاژ راه های مناسب برای سختی گیری آب می باشد که در ادامه مطالب مربوط به سختی گیر رزینی را توضیح خواهیم داد پس با دقت مطالعه کنید.
عملکرد سختی گیرهای رزینی:
نحوه عملکرد سختی گیرهای رزینی به این صورت است که رزین در داخل یک مخزن سختی گیر قرار می گیرد و باید عملکرد خود را به درستی انجام دهند تا یون های موجود آب که کلسیم و منیزیم می باشند را از آب جدا کرده و به آن نرم تبدبل که بتوان از آن استفاد نمود و دقت کنید که سختی گیرها بعد از چند ساعت که از استفاده آن ها می گذرد باید آن ها را پاک سازی و احیا کنیم که احیای این دستگاه ها تصفیه باید با محلول کردن آب ونمک انجام شود و بهتر است هر دوسال یک بار دستگاه سختی گیرهای رزینی را تعویض و مجدد از آن خریداری کنیم تا بهترین عملکرد را به ما بدهد.
هنگام شست شوی دستگاه سختی گیر با محلول آب و نمک توجه داشته باشید که نمک باعث خورندگی دستگاه می شود پس قبل عبور آب نمک از روی زرین ابتدا آن را با آب آبکشی نمایید تا نمک وارد سیستم نشود.
کاربرد دستگاه های سختی گیر رزینی:
همانطور که در مطالب قبل در مورد سختی آب توضیحاتی را دادیم که اگر سختی آب بالا باشد لوله ها دچار رسوب و گرفتگی می شوند که می تواند سلامتی افراد را به خطر بیندازد که با استفاده از دستگاه سختی گیری رزینی مشکل حل شده است از دستگاه های رزینی برای تصفیه آب مصرف خانگی و صنعتی استفاده می شود.مهم ترین کاربرد دستگاه سختی گیر رزینی عبارتند از:
1.تولید آب مصرفی با کیفیت و تصفیه کامل آب
2.جلوگیری از مسدود شدن لوله های انتقال آب
3.استفاده در رستوران ها و خشک شویی ها
4.استفاده برای نرم کردن آب سیستم های حرارتی و دیگ های بخار
5.استفاده در موتورخانه ها
انواع سختی گیرهای رزینی:
تقسیم بندی سختی گیری رزینی بر اساس نوع عملکرد آن ها به 3دسته تقسیم می شوند:
1.سختی گیررزینی دستی
2.سختی گیر رزینی نیمه اتوماتیک
3.سختی گیر رزینی اتوماتیک
سختی گیر رزینی دستی:
همانطور که از نامش مشخص است شسشت شو با این نوع سختی گیر باید بصورت دستی و توسط شیر دستی انجام شود و شست شوی و بکواش امری مهم و اساسی در سختی گیرهای رزینی می باشد زیرا عملکرد آن ها را بالا و از رسوب مواد معدنی موجود در آب جلوگیری می کند.در دستگاه هایی سخت گیر اگر بخواهید از شیر دستی استفاده کنید با این کار توسط اپراتور انجام شود و مشکلی که سخت گیری رزینی دستی می تواند داشته باشد در مکش نمک آنها می باشد.
سختی گیری رزینی نیمه اتوماتیک:
این نوع سختی گیری نوع شیر نیمه اتوماتیک در سایز ها و مدل های مختلف ساخته و ارائه می شوند.این شیرها نیمه اتوماتیک روی دستگاه نصب و عمل تصفیه و پاک سازی آب از یون های کلسیم و منیزیم را انجام می دهد و در3حالت دستی می توانیم آن را تنظیم کنیم و زمانی که اپراتور آزمایش سختی آب را انجام داد زمان شست شوی دستگاه را مشخص می کند و شیر را در حالت بکواش قرار می دهد.
سختی گیر رزینی اتوماتیک:
در این نوع سختی گیرهای اتوماتیک تمامی مراحل بکواش یا همان شست شوی معکوس بصورت اتوماتیک انجام می شوند و تفاوتی که می تواند با نیمه اتوماتیک داشته باشد نصب نوع شیر کنترلی روی دستگاه می باشد سختی گیر اتوماتیک در سایزها و مدل های مختلف طراحی و عرضه می شوند.دقت کنید که عمل شست شوی دستگاه های سختی گیر رزینی باید هر 8ساعت یک بار انجام تا عملکرد دستگاه بالا برود و توجه داشته باشید که اگر از مدت زمان بکواش بگذرد و طولانی شود باعث این می شود که طول عمردستگاه به شدت پایین می آید.
مزایای استفاده از سختی گیرهای رزینی:
1.هزینه نصب و احداث آن ها کم
2.قابلیت نصب و راه اندازی در سایز ها و ابعاد کوچک و بزرگ
3.دارای کارکرد متفاوت بصورت دستی اتوماتیک و نیمه اتوماتیک
4.حذف یون های موجود در آب و تصفیه آب مصرفی خانگی و صنعتی
5.طول عمر و راندمان بالا
6.تولید آب نرم برای مصرف با قیمتی مناسب
معایب استفاده از سختی گیری های رزینی:
1.هر چند ساعت یکبار نیاز به احیا یا همان بکواش(شست و شوی معکوس) دارد و باید میزان سختی آب مرتب چک شود.
2.مصرف زیاد آب
3.هزینه نگهداری بالا
4.باعث ایجاد آب نمک می شود که خسارت هایی را به محیط وارد می کند و هزینه زیادی هم صرف خرید نمک و مواد شیمیایی می شود.
اجزا تشکیل دهنده سختی گیر رزینی:
لوله آب ورودی و خروجی
شیر تخلیه هواو آب
پایه ها
مخزن آب نمک
آب نمک
شیر چند راهه
شیر آب نمک
فشار سنج
دریچه برای بازدید
لوله خروجی برای عمل بکواش یا شست و شوی معکوس
صفحه آب پخش کن
رزین
زمان تعویض سختی گیری های رزینی؟
سختی گیری رزینی به دلیل اینکه در مجاورت آب شهری هستند و آب شهری دارای مواد معدنی از نوع کلر می باشد به مرور زمان دستگاه سختی گیر دچار پوسیدگی و شکسته گی می شوند که دیگر نیاز به یک دستگاه نو با عملکرد بالا میباشد زیرا با این خسارت هایی که به دستگاه سختی گیر وارد می شود فشار آب پایین می آید و مشکلاتی در آب مصرفی پیش می آید که باید به این موارد توجه کنید.
و در مواردی دیگر که نیاز به تعویض پیدا می کنیم نصب مخزن در محیط بیرون که باعث این می شود که جلبک ها در درون مخزن رشد و تکثیر کنند که دیگر نیاز به تعویض دارد. و مورد آخر اگر از آب چاه برای سخت گیری مورد استفاده قرار می گیرد و فیلتر مناسبی برای تصفیه وجود نداشته باشد شن ماسه به مخزن وارد و عملکرد دستگاه سختی گیر را کاهش می دهد که دیگر مجبور به تعویض دستگاه می شویم.
قیمت و انتخاب دستگاه های سختی گیر رزینی:
برای تعیین قیمت باید به مواردی توجه داشته باشید مانند ابعاد ظرفیت و نوع سختی گیری که انتخاب می کنید که می توان گفت همه این آیتم ها در قیمت نهایی دستگاه تاثیر دارند و توجه کنید که نمونه های زیادی در بازار عرضه می شود ولی اگر می خواهید دستگاهی با کیفیت داشته باشید می توانید با گروه مشاورین شرکت مخزن شوفاژ که تولید کننده انواع سختی گیرهای رزینی می باشد تماس و راهنمایی های لازم جهت خرید و انتخاب را از آنها دریافت و به هدف خود برسید و بهترین انتخاب را داشته باشید.
طراحی و تولید دستگاه های سختی گیر رزینی توسط شرکت مخزن شوفاژ:
گروه متخصص شرکت مخزن شوفاژ بعنوان یکی از پرتلاش ترین و موفق ترین شرکت در زمینه تولید دستگاه های تصفیه آب می باشد که با گذشت چندین سال سابقه درخشان توانسته است با جلب رضایت مشتریان امتیازبالایی را در بین شرکت های رقبا کسب نماید.توجه کنید که دستگاه ها بر اساس نیاز مشتری اینکه در چه ظرفیت و از چه نوع دستگاه سختی گیر باشد تولید و عرضه می شود.پس می توانید با راه ارتباطی با مشاورین ما در تماس باشید.
0 دیدگاه